Home » , » Οικονομικη κριση και ναρκωτικα......

Οικονομικη κριση και ναρκωτικα......

Written By VALTOS on Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 | 9:25 μ.μ.


Η πιεση που δεχεται η κοινωνια μας μεσα στις συνθηκες της κρισης εχουν επιδραση στην ψυχοσυνθεση του ανθρωπου με μακροπροθεσμα αποτελεσματα που δεν ειναι ακομα εμφανει στην καθημερινοτητα μας.Η φτωχή νεολαία κατά κύριο λόγω είναι ο αποδεκτής αυτής της ψυχολογικής πίεσης. Η τελευταία πράξη του νέου μετά την υπερβολική έκθεση σε αυτήν την τρομολαγνεια θα μπορούσε να είναι η παραίτηση και τελικά η αφαιση στον κοσμο των ναρκωτικων. Πολλοί θα πίστευαν πως εν μέσο της οικονομικής κρίσης θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κάθαρση λόγω της έλλειψης αγοραστικής δύναμης.



Το παράδειγμα της Αργεντινής δυστυχώς μας έδειξε ότι η Άρχουσα Τάξη έχει τους τρόπους να εξολοθρεύει ακόμα και ολόκληρες γενιές ( Έπρεπε να εξολοθρευτεί μια γενιά εφήβων και νέων που δεν θα είχε δουλειά , δεν θα είχε θέση στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, δεν θα είχε δυνατότητες να ενταχθεί με κανέναν τρόπο με τον οποίο οι γενιές καταλαμβάνουν τον χώρο τους στη κοινωνία. Και επιπλέον, δεν έπρεπε να είναι παρούσες για να αντιμετωπίσουν και να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους, απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές εξουσίες». Βάλδο Φερράρι, ΕΞΑΝΤΑΣ ) .
 Στην περίπτωση της Αργεντινής το 2001 η λύση ήταν το ΠΑΚΟ ή «κλέφτης μυαλού » ο «εξολοθρευτής των φτωχών » όπως αποκαλείτε. Ένα ναρκωτικό φτηνό τόσο όσο να μπορούν να το προμηθευτούν οι νέοι στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες και με αντιστρόφως ανάλογο βαθμό εξάρτησης , επίδρασης στο νευρολογικό σύστημα και τελικά θνησιμότητας (Η επίδραση του πάκο είναι άμεση. Προκαλεί ευφορία, αλλά κυρίως απάθεια και ο χρήστης δεν πεινά, αλλά ούτε μπορεί να κοιμηθεί για πολλές ώρες. Το πάκο επιδρά στους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου και ο χρήστης χάνει την επικοινωνία του με το εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης προκαλεί μεγάλες βλάβες στους πνεύμονες και στην καρδιά. Μέσα σε 6 μήνες μπορεί να προκαλέσει τη νέκρωση του εγκεφάλου.ΕΞΑΝΤΑΣ) . Τα σημάδια αυτής της πολιτικής ήδη κάνουν δειλά την εμφάνιση τους στα στέκια των εξαρτημένων της Αθήνας μέσο του ναρκωτικού γνωστού και ως σισα ένα ναρκωτικό πολύ φθηνό 3-4 ευρώ ( αντίστοιχα στις πιάτσες της Αθήνας, τελευταία, έχει διοχετευθεί το ναρκωτικό με την ονομασία «σίσα», το οποίο είναι εισπνογόνο και πολύ φθηνό (3-4 ευρώ). Δημιουργείται από ίζημα, από υγρά μπαταριών, μαζί με εφεδρίνη και αιθανόλη. Είναι διεγερτική, δημιουργεί ψευδαίσθηση ευεξίας, προκαλεί βλάβες στο νευρικό σύστημα, εμμονές, θυμό, αϋπνία έως και δύο εβδομάδες. Το χρησιμοποιούν αρκετοί που παρακολουθούν τα προγράμματα μεθαδόνης, γιατί δεν ανιχνεύεται στα ούρα (περισσότερα στοιχεία βλ. στη Διαδρομή Ελευθερίας, αρ. φ. 107 Ιούλιος-Αύγουστος 2011). Η κρίση από μόνη της ανοίγει πόρτες και αφήνει περιθώρια επιλογής, της αυτοκαταστροφής η της μεταμόρφωσης. Αξίες όπως συντροφικότητα ,αλτρουισμος θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν στην βάση μιας νέας ευέλικτης κοινωνίας χωρίς αγκυλώσεις σε αρχές και ηθικές αξίες παλαιοτέρων εποχών. 
Η εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους μέσο της φυσικής επιλογής άλλωστε στηρίχτηκε σε αυτές τις αρχές για λόγους που δεν μπορούν να αναλυθούν σε αυτό το σημείο. 
Θεωρώντας την δυτικοφερτη κολτουρα πανακεια απεναντι στον συντηριτισμο και την καταπιεση της καθεστοτικης Δεξιας και του σκοταδιστικου πουριτανισμου που επικρατουσε στον ελλαδικο χωρο μέχρι την δεκαετια του 80 καταστρεψαμε πολλα από τα γνωρισματα του εθνους μας. 
Φυσικα δεν θα μπορουσα να θεωρω ότι η επιστροφη στις ριζες που προωθει το γνωριμο οπισθοδρομικο κομματι της κοινωνίας είναι η λυση οι ριζες είναι για να βγαζουμε κλαδια και όχι για να επιστρεφουμε σε αυτές ( Κατερινα Γωγου ).

Μίχος Σ.

Δυο χρησιμα link για ατομα που χρειζουν βοηθειας :

http://www.epistrofi.com/home.html
http://www.kethea.gr/

Οι διαδρομές είναι μπροστά μας οι επιλογές δικές μας !!!
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger