Home » , » Η συμμορία των locos στην Χίο. Συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Η συμμορία των locos στην Χίο. Συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Written By Noula on Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 | 7:26 μ.μ.


Τον περασμένο Δεκέμβρη 34 νέοι πιάστηκαν στην Χίο ως μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά, κατηγορία που επισύρει ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης.
Επί τρία ολόκληρα χρόνια η συμμορία "Loco''s" είχε γίνει πραγματικός εφιάλτης, όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τους κατοίκους της Χίου. Η οργανωμένη ομάδα που είχε απασχολήσει με επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, κλοπές, συμπλοκές, εμπρησμούς και εμπορία ναρκωτικών, εξαρθρώθηκε από την  ΕΛ.ΑΣ. και οδήγησε στα κρατητήρια 18 νεαρούς, μεταξύ των οποίων και ανήλικους!

Άλλα τρία μέλη της πολυμελούς οργάνωσης που η Ασφάλεια Χίου χαρακτηρίζει εγκληματική, δεν έχουν βρεθεί ακόμη και αναζητούνται παντού.

Συγκλονιστικές είναι η μαρτυρίες γονέων και παιδιών στην  εκπομπή  «Πρωταγωνιστές», που μεταδόθηκε την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012.

Στον Σταύρο Θεοδωράκη μίλησαν:
Τρία φυλακισμένα παιδιά απ' την «συμμορία των Locos»
Η Μαίρη, 18 ετών. Περιγράφει τη ζωή της στη Χίο καπνίζοντας χασίς «24 ώρες το 24ωρο» αλλά και τη νέα της ζωή στις γυναικείες φυλακές της Θήβας.
Ο Χάρης, 20 ετών. Αποκαλύπτει πως λειτουργούσε η οργάνωση αλλά ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία τουλάχιστον «για όσους δεν είχαν συλληφθεί ξανά».
Ο Κώστας, 15 ετών ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ο αρχηγός των baby Locos. Μιλάει για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές ανηλίκων.
- Ο Χρήστος, 30 ετών (ο οποίος συνελήφθη αλλά δεν προφυλακίσθηκε). Μιλά για τη βίαιη συμπεριφορά της συμμορίας στο νησί αλλά θέτει το ερώτημα κατά πόσο μπορεί η ελληνική φυλακή να σωφρονίσει έναν ανήλικο.
- Η Καίτη Σβιγάκη, μητέρα ενός 18χρονου αγοριού. Κατηγορεί την αστυνομία γιατί άργησε να δράσει.
- Η Αφροδίτη και ο Δημήτρης Γκαλιμανάς γονείς ενός αγοριού 21 ετών. Αποκαλύπτουν ότι η δράση της νεανικής συμμορίας ήταν κοινό μυστικό στο νησί.
- Ο Γιάννης Μισετζής, πατέρας μιας 19χρονης κοπέλας. Χαρακτηρίζει «δώρο Θεού» τη σύλληψη της κόρης του και μιλά σκληρά για τις ευθύνες της οικογένειας και του σχολείου.

Κάποιοι, από το νησί, που αυτοεμφανίζονται ως ασχολούμενοι με τη δημοσιογραφία στο νησί, αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία στον Σταυρό Θεοδωράκη, γύρω από τη δράση της συμμορίας που πουλούσε το θάνατο, ακόμα και σε μαθητές σχολείου, αλλά κυρίως σε φοιτητές και γενικά σε ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας της Χίου, υπεράνω υποψίας.
Το πρόσχημα για να μην αποκαλύψουν οτιδήποτε στον δημοσιογράφο, ήταν ότι δε θέλουν να δυσφημιστεί το νησί.

Αυτό βέβαια, που δεν κατάλαβαν είναι το εξής:

Η Χίος ήταν τυχερή, μέσα στην ατυχία της γιατί κάταφερε να ...καθαρίσει κάτι που δε συμβαίνει στα περισσότερα νησιά μας, τα οποία εξακολουθούν να ζουν με τη μάστιγα των ναρκωτικών. Η Χίος και μαζί της το σύνολο των υγειών κατοίκων της, ήταν τυχερή.

Δείτε σήμερα Τετάρτη 28 Ματρίου στις 22:40, την συνέχεια της εκπομπής "ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" με μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών.




















Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger