Home » , » Στην Αλεξανδρεια ενας απο τους 50 εξυπνοτερους ανθρωπους του πλανητη μας.

Στην Αλεξανδρεια ενας απο τους 50 εξυπνοτερους ανθρωπους του πλανητη μας.

Written By VALTOS on Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 | 10:19 μ.μ.

Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς και ως η ιδιοφυΐα του αιώνα μας , είναι ο εξυπνότερος με βάση IQ Έλληνας και μέσα στους 50 εξυπνότερους ανθρώπους του πλανήτη μας.

Ο ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ θα βρεθεί στην πόλη μας την Κυριακή 10 Μαΐου 8:30 μ.μ στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου για να δώσει διάλεξη για τις ΑΟΖ (οικονομικές ζώνες) και όχι μόνο.

Το εντυπωσιακό βιογραφικό του από μόνο του αποτελεί κίνητρο για να τον ακούσουμε ενώ η απλή γλώσσα που χρησιμοποιεί δίνει την δυνατότητα στο καθένα μας να ακούσει τα τόσο επίκαιρα αντικείμενα που θα αναλύσει.


 

Ο κ. Νίκος Λυγερός γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο και είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford – Binet). H συγκεκριμένη τιμή IQ συναντάται σε 1 άνθρωπο ανα 80,000,000 ανθρώπους , οπότε αντιλαμβάνεστε πόσο μικρό ποσοστό είναι!! Όπως αναφέρει και ο ίδιος δεν θεωρεί οτι έχει κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα , απλά στατιστικά κάποιος θα έπρεπε ανάμεσα σε 80,000,000 ανθρώπους να έχει αυτη τη τιμή IQ.

O κ. Νίκος Λυγερός πραγματικά είναι ο ορισμός του πολυπράγμων ανθρώπου – επιστήμονα αφου καταπιάνεται με πάρα πολλούς τομείς και οι δραστηριότητες του είναι πάρα πολλές, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο βιογραφικό του για να καταλάβεται περι τίνος πρόκειται και αν μη τι άλλο να εντυπωσιαστείτε!! Παρακάτω σας παραθέτω τη βιογραφία του όπως τη βρήκα στο διαδύκτιο , για να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα γι’αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο :

Ο Δρ. Νίκος Λυγερός είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford – Binet). Γεννήθηκε στο Βόλο αλλά σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά του στη Γαλλία.

Είναι ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο και παρότι διαθέτει ένα «βαρύ» βιογραφικό, παλεύει καθημερινά με σεμνότητα και αλτρουϊσμό για το μοναδικό του ενδιαφέρον, (όπως ο ίδιος ομολογεί), τον άνθρωπο. Στρατηγικός σύμβουλος στην Κύπρο.

Διδάσκει καθαρά μαθηματικά (συνδυαστική, λογική και θεωρία αριθμών) και πληροφορική (ανώτερες γλώσσες και αλγοριθμική) στο Πανεπιστήμιο της Λυών στην Γαλλία, είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής στα ελληνικά πανεπιστήμια (Μεσολογγίου – Θράκης – Αθηνών).

Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στην θεωρία των αριθμών και της συνδυαστικής. Είναι ειδικός καθηγητής προικισμένων παιδιών, τεχνικός διερμηνέας και μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια, συγγραφέας, ποιητής, σκηνοθέτης, δημιουργός των τεστ ευφυΐας, G-test, Eureka Test και Archimedes Test.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 1.500 άρθρα για θέματα φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, κ.ά.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει: Ποιητικές συλλογές: «Πηγή ρωμιοσύνης», «Φωτεινή νοσταλγία» και «Το χρώμα του αοράτου». Σενάρια: «Οι σκιές του Πύργου», «Στο σταυροδρόμι του γαλάζιου» και «Οι χορδές του χρόνου». Κωμωδίες: «Αutoréférence», «Alter Ego» και «Un Deux-pièces».

Δράματα: «Οι δημιουργοί», «Τα τσακάλια», «Οι μαυροσκούφηδες», «Το φως του μαύρου», «Ξεχασμένοι διάλογοι», «Ludwig» και «Les condamnés à vivre». Τραγωδίες: «Ορέστης και Ηλέκτρα», «Αχιλλέας και Πενθεσύλια» και «Οδυσσέας και Καλυψώ». Ορατόριο: «Προμηθέας και Αθηνά». Όπερα: «Ο Κένταυρος και ο Τιτάνας». Μυθιστόρημα «Τα τριάντα φίλια του ήλιου». Γεωστρατηγική: «Κυπριακά».

Ο Νίκος Λυγερός, διακεκριμένος στην επικοινωνία που έχει με τα παιδιά, ειδικευμένος στην καθοδήγηση, την συμβουλευτική αγωγή και τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών και γονιών, έχει συνεργαστεί με πολλά σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο αδιάκοπος αγώνας του για την επίλυση του κυπριακού, ήταν ο λόγος που δημιούργησε στο νησί το «Ίδρυμα Αλτρουϊσμός», που προωθεί τις μαζικές προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Νίκος Λυγερός παρότι ξεχωρίζει για 189 λόγους, πιστεύει ότι ο καθένας από μας είναι ένας κρίκος μιας αλυσίδας, άρα δεν είναι μοναδικός, αφού όλοι οι κρίκοι μοιάζουν, αλλά ουσιαστικός, γιατί όταν ένας κρίκος σπάσει τότε σπάει και η αλυσίδα.

Ο κ. Νίκος Λυγερός κάνει διάκριση ανάμεσα στην κοινωνία και την ανθρωπότητα . Αναφέρει ότι η κοινωνία αποτελείται απο άτομα ενώ η ανθρωπότητα απο ανθρώπους . Άτομα είναι όλοι όσοι δεν ενδιαφέρονται ουσιαστικά για την πρόοδο ή την εξέλιξη . Ο ίδιος δηλώνει μέλος της ανθρωπότητας (σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό) και θεωρεί τον εαυτό του ως επιστρατευμένο για το καλο αυτης!!

Αναφέρει ότι δεν έχει προσωπικές φιλοδοξίες αλλά θέλει να βοηθήσει την ανθρωπότητα απο τη θέση του , ακόμα και αν πολλές φορές οι άνθρωποι δεν τον καταλαβαίνουν , παρ’όλα αυτά πιστεύει οτι στις επόμενες γεννιές μπορεί κάποιος να αξιοποιήσει το έργο του για το καλό της ανθρωπότητας!!

Επίσης αναφέρει οτι απο την παιδική του ηλικία “ήταν γέρος” αφου ήταν πιο ώριμος απο τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του (μικρούς ανθρώπους όπως τους λέει) . Απο την παιδική του ηλικία δεν τον ενδιέφερε τόσο πολύ η προσωπική του διασκέδαση αλλά τον ευχαριστούσε να μπορεί να εφευρίσκει τρόπους για τη διασκέδαση των άλλων. Όπως αναφέρει μεταφορικά : “Δεν του άρεσε να κάνει κούνια αλλά να κουνάει τα αλλα παιδιά για να κάνουν αυτα

Προφανώς όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να προβληθεί από τα ΜΜΕ ως πρότυπο καθώς στην Ελλάδα υπάρχουν άλλα ταλέντα…..



Δείτε απόσπασμα από ομιλία του :


Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger