Home » » Η εκδήλωση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» στην Αλεξάνδρεια, αποτέλεσε μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δραστηριότητα για τους μικρούς μας φίλους.(photos & video)

Η εκδήλωση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» στην Αλεξάνδρεια, αποτέλεσε μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δραστηριότητα για τους μικρούς μας φίλους.(photos & video)

Written By Noula on Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 | 11:41 π.μ.

Με πολύ παιχνίδι, τραγούδια και φυσικά ενημέρωση για την ανακύκλωση, πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση που διοργανώθηκε απο τον Δήμο Αλεξάνδρειας και την ομάδα εθελοντών σε συνεργασία με την εταιρία "ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΚΥΚΛΩΣΗΣ".


Τα παιδιά αφού ενημερώθηκαν για τα ανακυκλώσιμα υλικά  και την χρησιμότητα της ανακύκλωσης, χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν παιχνίδια, σχετικά με την ανακύκλωση. Στο τέλος μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά μπαλόνια και σακούλες ανακύκλωσης, με αναμνηστικά δωράκια.


Στην εκδήλωση, παρευρέθηκε και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κορυφής, όπου με μεγάλο ενθουσιασμό, τα παιδιά πήραν μέρος στα παιχνίδια.


Η εκδήλωση αποτέλεσε μια εκπαιδευτική – ψυχαγωγική δραστηριότητα για τα παιδιά ώστε να μάθουν μέσα από το παιχνίδι τους βασικούς κανόνες του υπεύθυνου καταναλωτή. Όπως να προτιμά
συσκευασίες που μπορούν να επιστραφούν και να επαναχρησιμοποιηθούν, να αποφεύγει προϊόντα που έχουν υπερβολική συσκευασία, να χρησιμοποιεί τη δική του τσάντα ή δίχτυ ή πάνινη τσάντα που μπορεί να επαναχρησιμοποιήσει και να αποφεύγει τη χρήση πλαστικών ειδών μιας χρήσης.

Με τον εύκολο τρόπο του παιχνιδιού και της διασκέδασης τα παιδιά θυμήθηκαν ότι τα υλικά που ανακυκλώνουμε σε αυτή την φάση του προγράμματος είναι:

Χαρτί (χάρτινες συσκευασίες χυμών και γάλακτος, κουτιά, χαρτοσακούλες, παλιά τετράδια, εφημερίδες, περιοδικά κλπ.)

Γυαλί (Μπουκάλια αλκοολούχων ποτών, νερού, φαρμάκων, βάζα μαρμελάδας κλπ.)

Πλαστικό (Πλαστικές συσκευασίες και μπουκάλια νερού, αναψυκτικών, κλπ.)

Λευκοσίδηρος (Κουτάκια από γάλα εβαπορέ, κονσέρβες κλπ.)

Ας κάνουμε την ανακύκλωση τρόπο ζωής. Η διαχείριση των απορριμμάτων μας και η διαλογή στην πηγή μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την μόλυνση σε ολόκληρο τον πλανήτη







Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger