Home » , » Ασυνόδευτη η συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Ασυνόδευτη η συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Written By GIOTA on Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 | 6:07 μ.μ.

Την Τρίτη 28/08 η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2012» πραγματοποίησε μια πολύ όμορφη συναυλία, κατά κοινή ομολογία, με αφιερώματα σε γνωστούς συνθέτες και ερμηνευτές, θέλοντας έτσι, να προσφέρει μια όμορφη και διαφορετική νότα στις καλοκαιρινές βραδιές της πόλης μας.
Επί 2 μήνες - ειδικά τον τελευταίο - κάναμε καθημερινές πρόβες για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Σκοπός όλων μας ήταν να ‘’ταξιδέψουμε’’ τους συμπολίτες μας σε ένα όμορφο μουσικό προορισμό αλλά και να θυμίσουμε πως παρά τις αντίξοες συνθήκες, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αλεξάνδρειας είναι ΕΔΩ και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας, που επί πολλές δεκαετίες στηρίζει τον δήμο Αλεξάνδρειας με το μεράκι, τη διάθεση και τον πολύτιμο χρόνο των μελών της, σε όλες σχεδόν τις πολιτιστικές του δραστηριότητες. Δυστυχώς όμως η δημοτική αρχή όπως φάνηκε έχει διαφορετική άποψη…

Στην προχθεσινή συναυλία, αν και η αναγνώριση του κόσμου ήταν τεράστια, η παρουσία της δημοτικής αρχής ήταν ανύπαρκτη… Κανείς από το Δήμο δεν παραβρέθηκε στη συναυλία, να τιμήσει την προσπάθεια των μελών της μπάντας του αλλά και τους πολίτες που παρευρέθηκαν. Ούτε ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, ούτε καν ένα από τα μέλη της (εξαιρούνται βέβαια τα μέλη που συμμετείχαν στη συναυλία)! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, την απογοήτευση του κόσμου που τίμησε την εκδήλωση αλλά και αυτή των μελών της Φιλαρμονικής.

Με αυτή την επιστολή δεν προσπαθούμε να προκαλέσουμε εντυπώσεις. Προσπαθούμε αφενός να εκφράσουμε την απογοήτευση και την πικρία μας για την απαξιωτική στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στον κόπο που κατέβαλαν όλον αυτό τον καιρό τα μέλη της Φιλαρμονικής και αφετέρου, να επισημάνουμε ότι δεν είναι μόνο η υλικοτεχνική και οικονομική υποστήριξη, ο τρόπος με τον οποίον αποδεικνύεται το ενδιαφέρον και η υποστήριξη προς κάποια ομάδα, αλλά η ηθική στήριξη και αναγνώριση που τόσο έχουμε ανάγκη. Ειδικά σε μια εποχή που ο πολιτισμός διέρχεται μέσα από μια γενικότερη και παρατεταμένη κρίση αξιών.

Ελπίζουμε στο μέλλον σε μια πιο εποικοδομητική και αμοιβαία σχέση υποστήριξης μεταξύ ΚΕΔΑ - ΔΗΜΟΥ και Φιλαρμονικής.

Με εκτίμηση
Για τη Φιλαρμονική του Δήμου Αλεξανδρείας
Αναστασία Ιγνατιάδου
Share this article :

1 σχόλιο:

  1. Για να μην στενοχωριέστε , σας ενημερώνω ότι η ίδια ακριβώς εικόνα υπήρχε και στην εξαιρετική παράσταση "Ιφιγενεια εν Αυλίδι". Βέβαια το σφάλμα είναι δικό σας. Κάνατε την εκδήλωση 2 ολόκληρα χρόνια ΠΡΙΝ τις δημοτικές εκλογές. Ας είχε εκλογές τον Οκτώβριο και τότε θα βλέπατε συμμετοχή. Ακόμη και απο ανθρώπους που ακούγαν τη λέξη "κουλτούρα" και τραβούσαν περίστροφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger