Home » , » Κλείνει το ΙΚΑ στην Αλεξάνδρεια – έκτακτη συνεδρίαση στον Εμπορικό Σύλλογο

Κλείνει το ΙΚΑ στην Αλεξάνδρεια – έκτακτη συνεδρίαση στον Εμπορικό Σύλλογο

Written By VALTOS on Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 | 12:45 π.μ.


Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση όπου προσκλήθηκαν όλοι οι φορείς της πόλης , οι βουλευτές του νομού καθώς και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων.

Θέμα της συνάντησης ήταν η παραμονή του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην πόλη μας καθώς όπως μάθαμε το ζήτημα πήρε άσχημη τροπή τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ κ. Ουσταμπασιδης άνοιξε την συνεδρίαση με μια σύντομη ενημέρωση και στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον κ. Παπαδημα ο οποίος «έτρεξε» το θέμα εκ μέρους του Ε.Σ.


Ο κ. Παπαδημας ανέφερε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τονίζοντας πως δεν υπάρχει διάθεση να έρθουν σε κόντρα με την πόλη της Νάουσας , είπε πως μετά από έρευνα που έκανε διαπίστωσε πως τα στοιχεία που δόθηκαν για την λήψη της τελικής απόφασης ήταν λάνθασμενα κάτι που δεν γνωρίζει αν έγινε με δόλο.

Αναφέρθηκε σε συναντήσεις που έγιναν με τον υπουργό και τον διοικητή του ΙΚΑ σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και βουλευτές του νομού μας ενώ έδειξε την ενόχληση του στο μη κάλεσμα εκ μέρους του Δημάρχου στο Δ.Σ όπου έγινε αναφορά στο θέμα και στην μη αναφορά της συμμετοχής του σε άρθρο της εφημερίδας «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ».

Ο αντιπρόεδρος κ. Παππαδοπουλος  μίλησε για ερήμωση της πόλης ενώ ο κ. Τσαρτσανης ανέφερε πως θα πρέπει να κινηθούν νομικά αν αποδειχτεί πως τα έγγραφα είναι πλαστά.

Ο κ. Γιοβανοπουλος ο οποίος επίσης παρευρέθηκε μίλησε για καλή συνεργασία με τον Ε.Σ , για πολιτική κοροϊδία πάνω στο θέμα , ανέφερε επίσης πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αντιπαλότητας με την πόλη της Νάουσας ενώ κλείνοντας είπε πως είναι παρά πόδα έτοιμος να βοηθήσει όποτε του ζητηθεί.

Ο κ Τάκης Δημητριάδης θεωρεί πως πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι ενώ ζήτησε και την ενεργοποίηση των υπαλλήλων.

Ο Δήμαρχος κ. Δημητριάδης πήρε την πρωτοβουλία για συνάντηση την Κυριακή ώστε να παρθούν αποφάσεις οι οποίες αν χρειαστεί θα πρέπει να είναι δυναμικές.

Από την μεριά των υπαλλήλων αναφέρθηκε πως υπήρξε καθησυχασμός και οι δικές τους δυνατότητες είναι περιορισμένες , ενώ ανέφεραν πως το κλείσιμο του ΙΚΑ επηρεάζει όλες τις δομές υγείας καθώς δεν θα μπορεί να γίνει καμία οικονομική ενέργεια με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο κ. Σπυριδης τόνισε ως οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν να είναι με γνώμονα το κοινό συμφέρον και των δυο πόλεων μιας και δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε αναφερθηκε στην πολιτική που εφαρμόζεται ενώ θύμισε και στον Δήμαρχο την επιτροπή αγώνα που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό και δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.

Η κυρία Αλευρά καταστηματάρχης της πόλης ζήτησε τον λόγο και αναφέρθηκε στο κλείσιμο όλων των υποδομών της πόλης και πως δεν έγινε τίποτα για αυτό και συμφώνησε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Κλείνοντας ο πρόεδρος κ. Ουσταμπασιδης τονισε τον κοινό σκοπό ο οποίος θα πρέπει να επιτευχτεί από όλους μαζί για να μην γινει η Αλεξανδρεια χωριο.

Συμπερασματικά θα αναφέρω πως ήταν μια καλή πρωτοβουλία εκ μέρους του Ε.Σ η οποία θα πρέπει να έχει την ανάλογη συνέχεια την Κυριακή όπου θα πρέπει να δοθεί το παρών και από τους κατοίκους μιας και όπως όλα δείχνουν  η απόφαση είναι ειλημμένη και μόνο με δυναμικές κινητοποιήσεις όλων μπορεί να αλλάξει , σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι είμαστε απέναντι στους κατοίκους της Νάουσας των οποίων το δικαίωμα στις υπηρεσίες είναι το ίδιο σημαντικό και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να είναι δίπλα μας ώστε να αποτρέψουμε την υποβάθμιση των περιοχων μας.



Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger