Home » » ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΡΟΥΧΩΝ (Βίντεο απο συνέντευξη στην ΝΕΤ)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΡΟΥΧΩΝ (Βίντεο απο συνέντευξη στην ΝΕΤ)

Written By VALTOS on Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 | 10:30 π.μ.


H Αθηνά Μπεντίλα απο την Αλεξάνδρεια πρωτοπορει στον σχεδιασμό οικολογικών ρούχων απο το 2009 κατι που ανέδειξε η τηλεόραση της ΝΕΤ δυο χρονια πριν.
Η εταιρεία της σχεδιάζει ρουχα για πολλα μοντέλα ενω τον Ιανουάριο του 2014 θα εχει συμμετοχή σε μεγαλο fashion show στην Αθήνα.
Η εταιρία MuMu organic δραστηριοποιείται στην ηθική μόδα και παράγει γυναικεία ενδύματα υψηλής ποιότητας. Δημιουργήθηκε στα όμορφα νησιά των Κυκλάδων το 2009 από την σχεδιάστρια Αθηνά Μπεντίλα και τον καλλιτέχνη Roland Wakker και παράγει στιλάτα και διαχρονικά χειροποίητα γυναικεία ενδύματα, τα οποία παράγονται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Η εταιρία MuMu organic χρησιμοποιεί πιστοποιημένα υφάσματα από οργανικό βαμβάκι και μέσω της αξιόπιστης και υπεύθυνης προμήθειάς τους, υποστηρίζει το Δίκαιο Εμπόριο και τους παραγωγούς των αναπτυσσόμενων χωρών ενώ παράλληλα παρέχει εργασία στην τοπική κοινωνία.
Τα οργανικά υφάσματα τα οποία χρησιμοποιούνται προέρχονται από δύο εταιρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες συνεργάζονται με κοινότητες στην Ινδία. 

 Άλλα φυσικά υφάσματα καθώς και ένα μείγμα από λινό και πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι εισάγονται από μία εταιρία στην Ολλανδία, η οποία συνεργάζεται με ένα εργοστάσιο παραγωγής υφασμάτων στην Τουρκία πιστοποιημένο με GOTS (Παγκόσμιο Οργανισμός Πιστοποίησης Οργανικών Υφασμάτων).
Τα υπέροχα σχέδια της εταιρίας MuMu organic εμπνέονται από το πανέμορφο και πολύπλευρο φυσικό περιβάλλον των Ελληνικών νησιών που σου κόβει την ανάσα.

Οι συλλογές μας απαρτίζονται από στιλάτα και κολακευτικά φορέματα με λεπτομέρειες και όγκο, από φούστες και τοπάκια, σακάκια και παντελόνια σε φωτεινά και έντονα χρώματα.
Τα υδατοδιαλυτά τυπώματα, σχεδιασμένα από τον Roland Wakker, είναι εμπνευσμένα από τους πρωτότυπους οικολογικούς του πίνακες και προσδίδουν μία δροσερή και μοντέρνα νότα στα ρούχα.

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Roland Wakker ζωγραφίζει με οικολογικά χρώματα πάνω σε επιφάνειες ξύλου τις οποίες ανακτά από το περιβάλλον. Κατόπιν αυτοί οι πίνακες ή λεπτομέρειές τους εφαρμόζονται στα ρούχα με την χρήση εκτυπωτών ψηφιακής τεχνολογίας που χρησιμοποιούν υδατοδιαλυτά χρώματα.

Η σχεδιάστρια της εταιρίας MuMu organic λέει : « Σκοπός μας είναι να παρέχουμε υψηλή μόδα από βιώσιμα υφάσματα και να ενημερώσουμε τους καταναλωτές για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του οργανικού βαμβακιού. Υποστηρίζοντας το Δίκαιο Εμπόριο και τους παραγωγούς οργανικού βαμβακιού, βοηθάμε να γίνει η βιομηχανία της μόδας βιώσιμη και να εξαλειφθεί το φαινόμενο των προσωρινών ρούχων που χρησιμοποιούνται για μία σεζόν και μετά πετιούνται, δημιουργώντας όμορφα, διαχρονικά και μακράς διαρκείας ενδύματα. Υποστηρίζουμε τους παραγωγούς ώστε να μπορούν να διασφαλίσουν ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον εργασίας χωρίς διακρίσεις και κατάχρηση εξουσίας με μισθούς διαβίωσης για τους εργάτες».



Η εταιρία MuMu organic έλαβε μέρος στην έκθεση Ecoluxe London στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου του 2012, που λαμβάνει χώρα δύο φορές το χρόνο κατά την διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου. Η Ecoluxe London είναι μία έκθεση για εταιρίες μόδας με οικολογική συνείδηση από όλο τον κόσμο.

Τα οικολογικά ενδύματα MuMu organic πωλούνται μέσω του e-shop μας www.mumusyros.gr αλλά και μέσω διαφόρων άλλων online marketplaces σε διάφορες χώρες όπως η Αγγλία, η Αμερική και η Αυστραλία.
Ταυτόχρονα πωλούνται σε επιλεγμένες μπουτίκ στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα.

Η εταιρία MuMu organic έχει ξεκινήσει την συνεργασία της με ένα showroom στην Ιταλία αλλά και με το Showroom 10 στην Αθήνα, υπεύθυνη στο οποίο είναι η κ. Ευγενειάδου Μία.

Στις 14 Ιανουαρίου η σχεδιάστρια της εταιρίας MuMu organic Αθηνά Μπεντίλα θα συμμετάσχει στην δράση Do It Eco Project, που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Αθήνα. Σε έναν πολύ όμορφο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, στο Τεχνόπολις Γκάζι, θα πραγματοποιηθεί το fashion show Do It Eco Project, με σκοπό την προώθηση της οικολογικής μόδας στην χώρα μας. Η δράση αυτή έχει ήδη λάβει μέρος σε μεγάλες πρωτεύουσες στο παρελθόν, όπως το Βανκούβερ, η Μόσχα, το Βερολίνο, την Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Λευκωσία. Κορυφαίοι Έλληνες και Κύπριοι σχεδιαστές καθώς και σχεδιαστές διεθνούς φήμης θα δημιουργήσουν ρούχα από οικολογικά υλικά. Στην εκδήλωση θα πρωταγωνιστήσουν και θα παρουσιάσουν αγαπημένα πρόσωπα της showbiz, της τέχνης, του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας. 
Ολόκληρη η εκδήλωση θα καλυφθεί από τον ΣΚΑΙ καθώς και από περιοδικά, εφημερίδες και Blogs τόσο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Μπεντίλα Αθηνά, MuMu organic
www.mumusyros.gr
Email info@mumusyros.gr
Τηλέφωνο: +30 23330 63804


Δειτε το βιντεο :

                              
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger