Home » » ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΣΠΑ 2014: ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΣΠΑ 2014: ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Written By Noula on Τρίτη 6 Μαΐου 2014 | 10:25 π.μ.

Εντός των ημερών αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς από το ΕΣΠΑ για το έτος 2014 2015 που θα υλοποιήσει όπως κάθε χρόνο, η ΕΕΤΑΑ, ενώ αναμένονται να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα που θα ανακοινωθούν απο τα συναρμόδια υπουργεία.

 Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr, θα συνεχιστεί και το έτος 2014-2015 το πρόγραμμα δράσης της ΕΕΤΑΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής" που παρέχει δωρεάν φιλοξενία σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς (Ιδιωτικούς και Δημοτικούς) αλλά λόγω του νέου ΕΣΠΑ και της νέα προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 αναμένεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στις προϋποθέσεις.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έχουν καθυστερήσει αφού τα συναρμόδια υπουργεία (Εσωτερικών και Ανάπτυξης) δεν έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους σχετικά με τις αλλαγές που είχαν προαναγγελθεί στην υλοποίηση του προγράμματος.

 Η συνέχιση του προγράμματος είναι δεδομένη αφού ο υπουργός Ανάπτυξης στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για την νέα προγραμματική περίοδο είχε προαναγγείλει την συνεχιση του ,αφού το πρόγραμμα φιλοξενίας περίπου 70.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς κρίνεται ως μεγάλης σημασίας.

Οι υπεύθυνοι της ΕΕΤΑΑ εκτιμούν μιλώντας στο dikaiologitika.gr, ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στις προϋποθέσεις ένταξης, αλλά και νέες αποφάσεις θα καθορίζουν τους δικαιούχους, διατηρώντας ωστόσο ορισμένες από τις προϋποθέσεις που ίσχυαν έως τώρα.

 Το νέο ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που πιθανόν να έχει άλλη ονομασία, μέσα στις προτεραιότητες του θα έχει την εξασφάλιση της δράσης σχετικά με τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς επιδοτούμενους ΕΣΠΑ .

 Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά την παρουσίαση της πρότασης του ΥπΑΑν προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο ΕΣΠΑ (20142020) είχε δηλώσει: “Προγράμματα του ΕΣΠΑ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα συνεχιστούν χωρίς καμία αμφιβολία κι αυτό είναι δέσμευση της Κυβέρνησης, προγράμματα δια βίου μάθησης, μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, τριτοβάθμια εκπαίδευση.” Τόνισε επίσης, ότι δεν πρέπει να ανησυχεί καμία μητέρα ή δικαιούχος για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και ότι δε θα υπάρξει κανένα κενό χρηματοδότησης των προγραμμάτων.

 Η μετάβαση από το προηγούμενο ΕΣΠΑ στο νέο ΕΣΠΑ θα γίνει απολύτως ομαλά. Για το ποιοι θα διαχειρίζονται το επιδοτούμενο πρόγραμμά, με ποια μορφή θα εφαρμοστεί, ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις και το ποσό που θα δαπανηθεί, καθώς και για την σχετική προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ του προγράμματος Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής θα σας ενημερώνουμε συνεχώς μέσα από το dikaiologitika.gr, όπως και πέρσι.

www.dikaiologitika.gr
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger