Home » » ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΔΡΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (;)

ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΔΡΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (;)

Written By VALTOS on Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 | 9:47 π.μ.


Είναι πολύ πιθανών σύμφωνα με πληροφορίες να μην δούμε εξέδρα επισήμων κατά την φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια.
Δεν γνωρίζουμε αν οι λόγοι της απόφασης είναι τα έργα της ΔΕΗ που γίνονται στο σημείο που στήνονταν η εξέδρα ή αν είναι περισσότερο ουσιαστικοί στο πνεύμα πολλών Δήμων της χώρας που καταργούν τις εξέδρες των επισήμων τοποθετώντας την πολιτική , στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία  μαζί με τους πολίτες.

Ευελπιστούμε γρήγορα να ωριμάσουν οι συνθήκες για την κατάργηση του αναχρονιστικού και με φασιστικές ρίζες θεσμού των μαθητικών παρελάσεων και να μάθουμε να τιμούμε του ήρωες του τότε με πιο εκπαιδευτικούς και λιτούς τρόπους.
Share this article :

3 σχόλια:

  1. Εδω πολιτες που ανηκουν ή ανηκαν στον δημοκρατικο χωρο, ζητουσαν επίμονα απο την νεα μας αρχη να γινει μαθητικη παρελαση στη απελευθερωση του Γιδα, ποιος να υποστηριξει την καταργηση του αστειου θεσμου των παρελασεων; Οταν για μικροτερης αξιας επετειους συναγωνιζομαστε σε επαρχιωτικη μεγαλομανια ή οταν γνωστοι δημοσιογραφοι της πολης δηλωνουν αναιρυθριαστα εθνικιστες, τι μπορεις να περιμενεις. Και κατσουλια και εξεδρες και δεξιωσεις και πορειες απελευθερωσης θα εχουμε για πολλα ακομη χρονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το περιβάλλον του Δημάρχου πληροφορήθηκα ότι όντως η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί χωρίς εξέδρα επισήμων όχι γιατί υπάρχουν τα έργα τις ΔΕΗ αλλά γιατί αυτό αποφάσισε ο Δήμαρχος δίνοντας έτσι το παράδειγμα σε πολλούς που θέλανε να αυτοπροβληθούν καμαρώνοντας σαν γύφτικα σκεπάρνια. Και βέβαια δεν μου βρίσκει σύμφωνο το σχόλιο σας για κατάργηση των παρελάσεων, νομίζω πως το θέμα δεν είναι αυτό ίσως θα πρέπει να γίνονται περισσότερο ομιλίες στα σχολεία για τον σκοπό των εορτών αυτών, για να μην έχουμε μαθητές που να μην γνωρίζουν το τι εορτάζουμε τις συγκεκριμένες ημέρες. Δεν θα δώσουμε το δικαίωμα στα κάθε είδους φασιστοειδή να καπηλεύονται τον πατριωτισμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger