Home » » ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΕΣΑ

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΕΣΑ

Written By Noula on Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 | 3:18 μ.μ.



Σοκάρει η είδηση για την 17χρονη μαθήτρια από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, που έπεσε στο κενό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά την διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Ιταλία.

Μαθητές, γονείς και καθηγητές είναι συγκλονισμένοι με το συμβάν. Ήταν η τελευταία μέρα της σχολικής εκδρομής καθώς το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ, μετά το βραδινό φαγητό. Οι μαθητές και συνοδοί καθηγητές είχαν ανέβει στα δωμάτια τους προκειμένου να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα.

“ Ήταν λίγο μετά το βραδινό όταν συνέβη το ατύχημα. Τα παιδιά ετοίμαζαν τις βαλίτσες τους για να επιστρέψουν πίσω. Ήταν η τελευταία μέρα της εκδρομής. Η μαθήτρια είναι σε κρίσιμη κατάσταση και αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Δεν γνωρίζουμε ακόμα περισσότερα.”  Δήλωσε στο thestival.gr ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Κατσιανίδης.

Ο διευθυντής του λυκείου αποκλείει το ενδεχόμενο η μαθήτρια να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ καθώς, οι μαθητές νωρίτερα δεν είχαν κάποια έξοδο σε μαγαζί και ήταν έτοιμοι να φύγουν.

“Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα τίποτα. Δεν έχουμε κάνει καμία έρευνα για το περιστατικό. Προέχει η υγεία της μαθήτριας και αργότερα θα διερευνήσουμε τα αίτια” δηλώνει από την πλευρά της η Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Ημαθίας, Αναστασία Μαυρίδου.

Οι γονείς της μαθήτριας ταξιδεύουν ήδη για την ιταλική πρωτεύουσα προκειμένου, να βρεθούν κοντά στην κόρη τους. Οι υπόλοιποι μαθητές δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στην Βέροια και παραμένουν στην Ιταλία, ενώ έρευνα για το ατύχημα διεξάγουν οι ιταλικές αρχές.

Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται, αυτή την ώρα, σε νοσοκομείο της Ρώμης, η μαθήτρια γ΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας Ημαθίας, η οποία χθες το βράδυ και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου, όπου διέμενε, στη διάρκεια της εξαήμερης εκδρομής του σχολείου στην ιταλική πρωτεύουσα.

"Είναι σε κρίσιμη κατάσταση και αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Είναι το μόνο που γνωρίζουμε τώρα" δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Κατσιανίδης.

Όπως διευκρίνισε, το ατύχημα συνέβη χθες το βράδυ, μετά το δείπνο, όταν τα παιδιά ανέβηκαν στα δωμάτιά τους, στο ξενοδοχείο Cristoforo Colombo, προκειμένου να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους, ενόψει της προγραμματισμένης αναχώρησής τους σήμερα.

"Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι με τη μαθήτρια και τους γονείς της. Θα διερευνήσουμε, στη συνέχεια, υπηρεσιακά, κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το ατύχημα, μιλώντας και με τους καθηγητές, που ήταν συνοδοί στην εκδρομή", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Χρήστος Σκούπρας.

Τι λένε τα ιταλικά μέσα για το ατύχημα

Τα αίτια της πτώσης της μαθήτριας από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας διερεύνα , σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η αστυνομία της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, το βράδυ της Τετάρτης, περίπου στις 23:00, μια 17χρονη μαθήτρια βρέθηκε στο κενό… από το μπαλκόνι του 2ου ορόφου, του ξενοδοχείου, όπου διέμενε μαζί με τους συμμαθητές της, επί της οδού Χριστόφορου Κολόμβου.

Η κοπέλα, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο «St. Eugene», όπου φέρεται να υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του ατυχήματος, ενώ τις υποψίες των Αρχών έχουν κινήσει τρεις φίλοι της νεαρής. Αρχικά, εικαζόταν ότι εκείνη είχε πιει λίγο παραπάνω και έπεσε, ωστόσο τα ιταλικά μέσα υποστηρίζουν πως οι φίλες της που έμεναν μαζί της πέφτουν σε αντιφάσεις για το τι συνέβη, για αυτό και οι Αρχές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger