Home » » ΤΟ «ΑΜΑΡΤΩΛΟ» ΔΑΣΟΣ - ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

ΤΟ «ΑΜΑΡΤΩΛΟ» ΔΑΣΟΣ - ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Written By VALTOS on Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 | 11:12 π.μ.


Ο υποψήφιος για την προεδρεία της ΝΔ Απόστοος Τζιτζικώστας εκτός από φανατικούς υποστηρικτές που διαθέτει στην Ημαθία και στην Μακεδονία γενικότερα έχει και ορκισμένους εχθρούς.
Η σχέση του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα με την Ημαθία την οποία μάλιστα επισκέπτεται σήμερα είναι γνωστή από το μακρινό 1981 και έχει να κάνει με το γνωστό δάσος  του χωριού Σφηκιά Ημαθίας ή γνωστότερο και ως "τσιφλίκι Τζιτζικώστα" του οποίου την κατοχή και ιδιοκτησία φέρει η οικογένεια Τζιτζικώστα, με ιδιοκτήτρια την κ. Τρακάκη, μητέρα του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας. 

Για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δάσους οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν διαρκείς και μόνιμες και δυο φορές στο παρελθόν η κατάσταση έφτασε στα όρια των μετωπικών «συγκρούσεων» με συλλήψεις.
Το 1981 όταν έγινε η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση που κατέληξε σε μια δρομολόγηση να περάσει το δάσος στην ιδιοκτησία των κατοίκων, αλλά δεν ολοκληρώθηκε και το 1997 όταν οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με διμοιρίες ΜΑΤ. 
Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια η κατάσταση δείχνει να επιστρέφει σ’ εκείνες τις εποχές καθώς από πλευράς Τζιτζικώστα παραχωρήθηκε το δικαίωμα υλοτόμησης και ο ξυλέμπορος που αγόρασε το δικαίωμα έθεσε σε εφαρμογή την άσκηση των δικαιωμάτων του.
Όπως τονίζουν οι κάτοικοι, το δάσος δεν είναι μόνο η ξυλεία, αλλά είναι κυριολεκτικά πηγή ζωής, καθώς σε περίπτωση οριζόντιας αποψίλωσής του, θα υπάρξει πρόβλημα και στην υδροδότηση του χωριού, καθώς οι πηγές ξεκινούν από το δάσος. 
Ταυτόχρονα αμφισβητείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς που προβάλει η οικογένεια Τζιτζικώστα, δεδομένου ότι αυτό έχει βάση πράξη αγοραπωλησίας με τούρκικα «φιρμάνια».

Το σήριάλ που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί και ως «οι Σκουριές της Ημαθίας» είχε πρόσφατα και νέο επεισόδιο (δείτε εδώ) και εγείρει ηθικό ζήτημα για το καθεστώς  τσιφλικάδων το 2015.
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger